امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در جرایم کلاهبرداری به چه نکات حقوقی باید دقت کنیم؟
#1
وکیل کلاهبرداری در تهران می تواند میزان پیامد های منفی یک پرونده کلاهبرداری را به حداقل و یا صفر برساند، امّا چگونه؟!!!

در این مقاله از سایت آسا وکیل، بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران شما را با مؤثرترین و هدفمند ترین راهکارهای حقوقی که به کمک آن ها می توانید سرمایه و پول از دست رفته خود را بازپس بگیرید آشنا می کند.

تمامی راهکارهای ذکر شده در این مقاله بروز و براساس قوانين صادر و يا اصلاح شده تا سال ٩٨ می باشند. گرچه که جرائم مربوط به کلاهبرداری به گونه ای هستند که بدون ورود یک وکیل کارکشته به نتیجه مثبت نمی رسند. امّا با این حال شما با مطالعه این مقاله به قدری مجهز خواهید شد که میزان نیاز شما به یک وکیل خوب برای کلاهبرداری در تهران (و سایر شهرها) به حداقل می رسد.

بنده به عنوان کسی که سال ها به صورت تخصصی در زمینه جرایم مربوط به کلاهبرداری فعالیت داشته، بارها در آسا وکیل شاهد بوده ام که افراد به دلیل اقدام دیر هنگام، عدم توجه به توصیه های یک وکیل کارکشته و یا عدم دفاع از اتهام کلاهبرداری دچار خسارت های مالی بسیار سنگین و جبران ناپذیری شده اند.

کلاهبرداری از طریق فروش (انتقال یا رد) مال غیر
از رایج ترین جرائم مربوط به کلاهبرداری است که در آسا وکیل با پرونده های زیادی در این زمینه دست و پنجه نرم کرده ام. کلاهبرداری و فروش مال غیر در تهران (و سایر شهرها) یکی از صورت­های خاص جرم کلاهبرداری است.

طبق ماده 1 قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر، اگر کسی مال غیر را با دانستن این موضوع که مال غیر (مال دیگری) است بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند، کلاهبردار محسوب می­شود. حال آن که انتقال چه عین باشد چه منفعت.

یعنی اگر کسی خانه­ غیر (مال دیگری) را به کسی بدهد تا درآن سکونت داشته باشد به عبارتی مال غیر (مال دیگری) را به مستأجر بدهد (منفعت) یا خانه­ دیگری (مال غیر) را به کسی بفروشد (عین)، در هر صورت کلاهبردار شناخته می­شود و مطابق قانون مجازات تشدید کلاهبرداری، مجازات خواهد شد.

همچنین اگر انتقال گیرنده نیز از مالک نبودن انتقال دهنده آگاهی داشته باشد، مطابق قانون مورد تعقیب و قابل مجازات خواهد بود. در فروش (انتقال یا رد) مال غیر، موضوع جرم «مال» است که اموال منقول و غیرمنقول را شامل می­شود.


کلاهبرداری از طریق فروش (انتقال یا رد) مال غیر چه مجازاتی (حکم) در پی دارد؟
این سؤالی است که توسط بسیاری از همراهان آسا وکیل مطرح شده است. براساس تجربه عرض می کنم، معمولاً حکم کلاهبرداری و فروش مال غیر، مجازات یک تا هفت سال حبس و جزای نقدی معادل مال برده شده و پس دادن مال به مالک اصلی را در پی دارد.

اگر شخص مرتکب کلاهبرداری، از کارکنان دولت باشد (کلاهبرداری مشدّد که پیش­تر در موردش صحبت کردم) علاوه بر این ها به انفصال ابد (ممنوعیت کارمند از شغلی که به سبب آن مرتکب جرم شده است) نیز محکوم خواهد شد.

این نکته را هم اضافه کنم که اگر انتقال­گیرنده در حین معامله از مالک نبودن شخص انتقال دهنده آگاهی داشته باشد، قانون گذار آن را نیز معاون جرم می­داند و مجازاتش، طبق مجازات معاونت جرم (یک تا دو درجه پایین­تر از مجازات جرم ارتکابی) می­باشد.

همچنین اگر مالک از وقوع معامله مطلع شود تا یک ماه فرصت دارد تا از طریق اظهاریه برای ابلاغ انتقال گیرنده و مطلع کردن او از مالکیت خود اقدام کند. در غیر این صورت، مالک نیز معاون مجرم شناخته خواهد شد و مطابق جرم معاونت (یک تا دو درجه پایین­تر از مجازات جرم ارتکابی) مجازات خواهد شد.

در فروش مال غیر صاحب اصلی چگونه می تواند مال خود را پس بگیرد؟
بارها در مشاوره های حضوری و تلفنی خود به این سؤال پاسخ داده ام. برای اثبات مالکیت در فروش مال غیر، صاحب اصلی تا یک ماه پس از اطلاع پیدا کردن از وقوع معامله فرصت دارد تا مالکیت خود را از طریق ابلاغ اظهاریه به اطلاع انتقال گیرنده برساند و سپس در روند دادگاه اگر مال کلاهبرداری شده منقول (قابل نقل و انتقال) باشد، دادگاه حکم رد آن مال را به نفع صاحب مال می­دهد (مال به صاحب اصلی بازگردانده می شود).

امّا اگر مال غیرمنقول (غیرقابل نقل و انتقال مانند ملک) و دارای سند رسمی باشد، در صورتی دادگاه حکم رد مال به صاحب اصلی را می­دهد که با جعل سند رسمی، مال را از اختیار قانونی صاحب اصلی خارج کرده باشند.

بهترین اقدامات قانونی علیه فروشگاه های اینترنتی کلاهبردار
افزایش تمایل مردم به خرید های اینترنتی موجب شکل گیری تعدادی از فروشگاه های اینترنتی کلاهبردار شده است.
برای اقدام قانونی علیه جرایم رایانه­ای از قبیل کلاهبرداری فروشگاه­های اینترنتی، می­توان به دادسرای جرایم رایانه­ای مراجعه و تشکیل پرونده داد. دادسرا نیز برای بررسی بیشتر، موضوع پرونده را به پلیس فتا ارجاع می­دهد.

تجربه در آسا وکیل به بنده نشان داده است که در کلاهبرداری های اینترنتی بزرگ، حضور یک وکیل کلاهبرداری اینترنتی در تهران تا حد زیادی می تواند در جبران خسارت به شما کمک کند.

روش دیگر شکایت از فروشگاه های اینترنتی، مراجعه به سایت اینترنتی پلیس فتا می­باشد؛ که برای ثبت شکایت در سایت نام برده شده، باید در قسمت ارتباطات مردمی مشخصات را تکمیل کرد تا شکایت مورد پیگیری توسط پلیس فتا قرار گیرد.

کلاهبرداری با استفاده از جعل و استفاده از سند مجعول
کلاهبرداری مقید به انجام نتیجه یعنی بردن مال غیر است که با فریب دیگران و توسل به وسایل متقلّبانه تحقق پیدا می­کند.
جعل نیز همانند کلاهبرداری با توسل به وسایل متقلبانه و فریب دیگران تحقق می­یابد، با این تفاوت که مقید به نتیجه نیست. یعنی چه از سند و مدرک جعل شده استفاده شود یا نه و چه جاعل به هدف خود برسد یا نه، در هر صورت قابل مجازات و پیگیری می­باشد.

مجازات جعل و استفاده از سند مجعول با توجه به میزان و نوع جرم جعل و نحوه استفاده از سند مجعول در قانون مجازات اسلامی، حبس و جریمه نقدی می باشد.

کلاهبرداری با فروش یک ملک به چند نفر
بی تجربگی افراد در معاملات ملکی ریشه اصلی ایجاد این نوع از پرونده هاست. فروش یک ملک به چند نفر که از آن با عنوان معامله­ معارض یاد می­شود، در ماده 117 قانون ثبت اسناد و املاک جرم انگاری شده است.

اگر کسی از طریق سند رسمی یا عادی، عین (مثل فروش) یا منفعت مال (مثل اجاره) اعم از منقول یا غیرمنقول حقی به شخصی بدهد (از قبیل فروش یا انتقال) و بعد همان مال را با شخص دیگری نیز معامله کند، مجرم شناخته می­شود.

براساس ماده 117 قانون مزبور، حکم فروش ملک به چند نفر، حبس با اعمال شاقه از سه تا ده سال می باشد.

فسخ معامله در کلاهبرداری به دلیل فروش کالای تقلبی
در صورت اثبات تقلب در فروش کالا، طبق ماده 439 قانون مدنی، مشتری حق فسخ معامله را خواهد داشت.
حق فسخ در چنین معامله­ای برحسب خیار تدلیس می­باشد. خیار تدلیس به معنای حق بر هم زدن معامله در موقعیتی است که یکی از طرفین طی عملیاتی سبب فریب طرف دیگر معامله بشود.

فسخ چنین معامله­ای بعد از اینکه خریدار به تقلّبی بودن کالا پی برد، فوری است. یعنی زمانی که به تقلّبی بودن کالا پی بردیم و به فروشنده مراجعه کردیم، فروشنده موظّف به پس گرفتن کالای تقلّبی و بازگرداندن وجه به خریدار (مشتری) می باشد.

اگر فروشنده از پس گرفتن کالای تقلبی امتناع کرد باید با مراجعه به مراجع قضایی روند قانونی آن را پیگیری کرد. وجود فاکتور خرید باعث راحتی روند اثبات اصل معامله می­شود، پس بهتر است بدون دریافت فاکتور از خرید کالا خودداری کنید.

کلاهبرداری با سند و چک
متأسفانه با جعل سند و قولنامه و همچنین کوتاهی از دریافت کد رهگیری از فروشندگان در معاملات مسکن، از خریداران ملک کلاهبرداری و سوء استفاده می­شود.

برای جلوگیری از کلاهبرداری­هایی که از طریق سند انجام می­شوند، باید مندرجات سند را با مشخصات ملک یا زمین مطابقت داد و مالک نیز احراز هویت شود. تمامی شروط و شرایط و همچنین پول­های رد و بدل شده، چه به صورت وجه نقد و چه به صورت چک در قولنامه نوشته شود و کد رهگیری از سیستم دریافت گردد.

مصداق بارز کلاهبرداری با چک، صدور چک بِلا محل است که شخص مرتکب از هر طریقی که منجر به صدور گواهی عدم پرداخت شود، می­تواند این کار را انجام دهد. از قبیل عدم تطابق امضای وی، خط خوردگی و...

از روش­های دیگر کلاهبرداری با چک می­توان جعل چک، استفاده از چک دیگری یا چک سرقتی را نام برد.

تحصیل مال از طریق نامشروع
ماده 2 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری، تحصیل مال از طریق نامشروع را تعریف کرده است.
بر این اساس: «هر کس با تقلب یا به هر طریقی مال یا وجهی را تحصیل کند، که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی باشد، مجرم محسوب می­شود.»

از آن جایی که در متن ماده برای مرتکب جرم، ویژگی خاصی قائل نشده است. هر شخص حقیقی یا حقوقی می­تواند مرتکب جرم تحصیل مال از طریق نامشروع باشد. همچنین با استناد به متن ماده متوجه می­شویم که موضوع جرم، مال یا وجه است به هر طریقی که باشد؛ منقول و غیرمنقول، اوراق بهادار سهام، اسناد و....

عنوان «نامشروع» شامل هر رفتاری که حتی در عرف و اخلاق ناپسند باشد را نیز شامل می شود، که تشخیص آن به عهده­ قاضی است.

همانطور که خدمت شما عرض کردم، فریب و تقلّب عناصر اصلی جرم کلاهبرداری هستند. بنابراین اگر در تحصیل مال نامشروع فریب و یا تقلبی رخ دهد، این موضوع نیز نوعی کلاهبرداری محسوب می­شود.

همچنین ممکن است تحصیل مال از طریق نامشروع حتی بدون فریب و عناصر متقلّبانه نیز اتفاق بیفتد؛ مثل زمانی که «الف» اشتباهاً به حساب «ب» پول واریز می­کند و از «ب» خواستار بازگرداندن مبلغ واریزی می­شود امّا «ب» امتناع می کند.

در این جا «ب» برخلاف عناصر کلاهبرداری، بدون فریب و هیچ­گونه ابزار متقلّبانه، مال دیگری را از طریق نامشروع اخذ کرده است.

بهترین اقدامات قانونی هنگام مواجهه با کلاهبرداری های ساختمانی
عدم تعهد افراد در پروژه های ساختمانی تا به حال مراجعین زیادی را به آسا وکیل کشانده است.
پس از مراحل ساخت و اتمام ساختمان، برای فروش و سند زدن به نام اشخاص، ارائه گواهی پایان کار، ضروری و الزام آور است که به عهده­ مالکین ساختمان یا قائم مقام قانونی و یا وکیل قانونی مالکین می­باشد.

برای مطالعه ادامه این مقاله فوق العاده به سایت آسا وکیل مراجعه کنید و یا روی عبارت قوی ترین وکیل کلاهبرداری در تهران + [0 تا 100 آنچه باید بدانید] - آسا وکیل کلیک کنید.

منبع: آسا وکیل – تیم برگزیده حقوقی در تهران
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Thumbs Up چه زمانی اسکوتر برقی را ریست کنیم؟ lemonn 1 2,067 2020/02/27، 03:55 PM
آخرین ارسال: dgmmzit
  تشریح کامل پروسه طلاق توافقی همراه با نکات مهم reza147 0 906 2020/01/09، 07:42 AM
آخرین ارسال: reza147
  کمیسیون ماده صد شهرداری تهران و مهمترین نکات حقوقی مربوط به آن reza147 0 1,183 2019/12/16، 04:08 AM
آخرین ارسال: reza147
  مهم ترین نکات حقوقی دعاوی ملکی از زبان بهترین وکیل ملکی در تهران reza147 0 1,188 2019/11/09، 07:12 AM
آخرین ارسال: reza147
  آیا می دانید در هنگام هد گرفتگی دستگاه چاپ فلکس و بنر چه باید کرد؟ poroject 0 1,069 2018/03/04، 06:59 AM
آخرین ارسال: poroject

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان