امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خواص کنجد
#1
۱. کنجد سرشار از فیبر است
۳ قاشق غذاخوری از کنجد خام که در حدود ۳۰ گرم است، شامل ۳.۵ گرم فیبر است که ۱۲% از نیاز روزانه بدن به فیبر را فراهم می‌سازد. همان‌گونه که می‌دانید مصرف فیبر برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش اهمیت بسیاری دارد و مصرف روزانه کنجد خام می‌تواند بخش زیادی از فیبر مورد نیاز و روزانه بدن را فراهم سازد.
فیبر نه‌تنها به عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کند، بلکه بسیاری از پزشکان و محققان بر این باورند که فیبر باعث کاهش ابتلا به بسیاری از بیماری‌هایی همچون مشکلات قلبی، برخی از سرطان‌ها و دیابت نوع ۲ می‌گردد. از این رو مصرف کنجد کمک بسزایی به شما خواهد کرد.
۲. کنجد به کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید کمک می‌کند
[img=0x0]https://herang.co/wp-content/uploads/2020/08/Sesame-properties3-1024x682.jpg[/img]برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مداوم دانه کنجد به کاهش کلسترول مضر و تری‌گلیسرید کمک می‌کند. ناگفته نماند که کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را بیشتر می‌کند و در صورتی که کنترل نشود، ممکن است مشکلات جسمی بیشتری به‌وجود آورد.
نقل قول:
دانه کنجد شامل ۱۵% چربی اشباع، ۴۱% چربی چند غیراشباع و ۳۹% چربی تک غیراشباع است. تحقیقات نشان می‌دهد که هرچه بیشتر چربی چند غیراشباع و تک غیراشباع مصرف کنید، میزان چربی مضر و کلسترول کاهش می‌یابد و در نتیجه میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی کمتر می‌شود.
دانشمندان روی ۳۸ نفر از افرادی که میزان چربی خون بالایی داشتند تحقیق کردند و این افراد موظف بودند که به مدت دو ماه، روزانه ۵ قاشق غذاخوری (۴۹ گرم) دانه کنجد مصرف کنند. در نتیجه، مصرف این میزان کنجد باعث شد که این افراد شاهد کاهش ۱۰% از کلسترول مضر خون و ۸% از تری‌گلیسرید در بدن خود باشند.
۳. کنجد سرشار از پروتئین است
برخلاف تصور بسیاری، پروتئین تنها با مصرف گوشت قرمز حاصل نمی‌شود. در واقع هر ۳ قاشق غذاخوری کنجد (۳۰ گرم) حاوی ۵ گرم پروتئین است. این پروتئین را می‌توانید در کنجد خام و پخته به‌دست آورید و در غذاهای خود به صورت مداوم استفاده کنید.
پروتئین برای سلامت بدن از ساخت ماهیچه تا بهبود عملکرد هورمون‌های بدن اهمیت بسیاری دارد. در واقع شما می‌توانید کنجد را در کنار غذاهای دیگر مصرف کنید تا به افزایش پروتئین بدن کمک کنید. ناگفته نماند افراد گیاهخوار می‌توانند کنجد را در کنار لوبیا، سویا و نخود سبز مصرف کنند تا پروتئین مورد نیاز بدنشان را فراهم سازند.
۴. کنجد فشار خون را پایین می‌آورد
فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی بیماری‌های قلبی و سکته قلبی است. کنجد سرشار از منیزیم است و به کاهش فشار خون کمک می‌کند. علاوه بر این، کنجد حاوی ویتامین ای و ترکیبات آنتی‌اکسیدان است که به عروق، قلب و فشار خون کمک بسزایی می‌کند.
طبق یک تحقیق، گروهی از افراد که فشار خون بالایی داشتند، روزانه، ۲.۵ گرم پودر کنجد سیاه مصرف می‌کردند. در پایان ماه، فشار خون این افراد، ۶% کاهش یافت و این تحقیق خود گویای معجزه مصرف روزانه کنجد است.
۵. کنجد در سلامت استخوان تأثیر دارد
[img=0x0]https://herang.co/wp-content/uploads/2020/08/Sesame-properties4-1024x682.jpg[/img]کنجد سرشار از کلسیم است و به سلامت استخوان‌ها کمک بسزایی می‌کند. جالب است بدانید که ۳۰ گرم کنجد پوست‌کنده ۱% کلسیم، ۲۵% منیزیم، ۱۹% منگنز و ۱۸% از زینک مورد نیاز بدن را تهیه می‌کند. همچنین ۳۰ گرم کنجد پوست‌نکنده ۲۲% کلسیم، ۲۵% منیزیم، ۳۲% منگنز و ۲۱% زینک مورد نیاز بدن را فراهم می‌سازد.
در صورتی که احساس می‌کنید در هضم کنجد پوست‌نکنده مشکل دارید، می‌توانید آن را خیس، آب‌پز یا کبابی کنید. این روش‌ها به نرم شدن کنجد کمک می‌کند و شما می‌توانید آن را در تهیه سالاد و غذاهای خود مصرف کنید و به سلامت استخوان‌ها نیز کمک نمایید.
۶. کنجد التهاب را کاهش می‌دهد
پیش از این گفتیم که در گذشته آشوریان و نیاکان ما از کنجد به عنوان مرهم و دارو استفاده می‌کردند. این روزها محققان ثابت کرده‌‌اند که کنجد باعث کاهش و التیام التهاب می‌شود. مشکلات کبد و کلیه، مشکلات قلبی و بیماری‌هایی همچون چاقی مزمن و سرطان باعث بروز التهاب در بدن می‌شوند. در این صورت مصرف کنجد می‌تواند کمک بسزایی بکند و همچون مرهم و دارو عمل کند.م
شما می‌توانید مقدار ۱۸ گرم تخم کتان و ۶ گرم دانه کنجد و ۶ گرم تخم کدو را با یکدیگر ترکیب کنید و به مدت ۳ ماه، هر روز آن را بخورید. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف ۳ ماهه این ترکیب به کاهش ۵۱%  از التهاب بدن کمک می‌کند.
۷. کنجد منبع خوب ویتامین ب است
از دیگر خواص کنجد این است که دانه کنجد منبع خوبی از انواع ویتامین ب است. تنها ۳۰ گرم از کنجد حاوی ۱۹% تیامین یا ویتامین ب۱، ۸% نیاسین یا ویتامین ب۳ و ۱۴% ویتامین ب۶ است. بهتر است بدانید که ویتامین ب به بهبود عملکرد سلولی و متابولیسم بدن (سوخت و ساز بدن) کمک بسزایی می‌کند.
همچنین ویتامین ب به افرادی که مشکلات روانی و ذهنی همچون افسردگی دارند، کمک بسزایی می‌کند. در واقع کمبود ویتامین ب عامل اصلی خستگی، ضعف، یبوست، مشکلات عصبی، پریشان حالی و حتی افسردگی است که هرگز نباید مصرف آن را فراموش کنید.
۸. کنجد به ساختار سلول‌های خونی کمک می‌کند
بدن برای ساخت سلول‌های خونی به مواد مغذی همچون کنجد نیاز دارد. جالب است بدانید که تنها ۳۰ گرم از کنجد خام و پوست‌کنده حاوی ۲۴% آهن، ۱۳۶% مس و ۵% ویتامین ب۶ است. آهن ترکیب اصلی هموگلوبین است که اکسیژن را به سلول‌های خونی می‌رساند و ویتامین ب۶  و مس به ساخت هموگلوبین کمک می‌کنند.
تفاوتی ندارد که از کنجد خیس، پخته یا خام استفاده می‌کنید. کنجد به هر شکلی به ساختار و تشکیل سلول‌های خونی کمک می‌کند. از این رو محققان و پزشکان مصرف ۳۰ گرم کنجد در وعده‌های غذایی روزانه را توصیه می‌کنند.
۹. کنجد قند خون را کنترل می‌کند
کنجد میزان کربوهیدرات کمی دارد و در مقابل، حاوی پروتئین و چربی مفیدی است که تمام این عناصر به کنترل قند خون بدن کمک بسزایی می‌کنند. همچنین کنجد شامل ترکیب پینورسینول است که در بهبود عملکرد آنزیم مالتاز دستگاه گوارش تأثیر دارد.
غذاهایی همچون نان و ماکارونی حاوی کربوهیدرات و قند هستند و ممکن است مصرف بیش از اندازه این غذاها قند خون را بالا ببرند. آنزیم مالتاز باعث می‌شود که قند خون به میزان چشمگیری کاهش یابد و کنترل شود. از این رو شما می‌توانید با کاهش قند و کربوهیدرات و افزایش مصرف کنجد در برنامه غذایی، شاهد کنترل قند خون باشید.


منبع : هرنگ
https://herang.co/
پاسخ


پیام‌های داخل این موضوع
خواص کنجد - توسط bmtips - 2020/11/11، 10:19 AM

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خواص روغن کنجد bmtips 0 611 2020/11/09، 08:37 AM
آخرین ارسال: bmtips

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان