2017/10/21، 11:53 AM
کودکانی که در مطب دندانپزشک همکاری لازم را انجام نمی دهند معمولا دچار استرس و اضطراب هستند . این عدم همکاری آنها ، می تواند برای انجام معاینه و درمان بیماری دهان و دندانشان مشکلات بسیاری را پدید می آورد و پزشک را از انجام هر اقدامی ناتوان کند .
همکاری نکردن کودک در مطب دندانپزشکی -http://parhamdentistry.ir
• عوامل بسیاری در ایجاد ترس کودک می توانند تاثیرگذار باشند :
o پایین بودن سن کودک
o داشتن خاطرات ناگوار از آخرین مراجعه به دندانپزشک
o نوع اطلاعاتی که کودک از والدین و اطرافیان درباره مراجعه به دندانپزشک دریافت کرده است .
o ترسیدن از دستگاه های دندانپزشکی و صداهای ایجاد شده به وسیله آن
o ترسیدن از آمپول بی حسی
در مورد این کودکان ، اگر والدین و دندانپزشک نتوانند با تکنیک ها و روش های علمی و تائید شده مختلف کودک را آرام سازند ، کار ترمیم و معاینه دندان کودک انجام نمی شود و یا در صورت انجام کار ، از کیفیت و دقت نهایی کار بسیار کاسته می شود. برخی از پزشکان به همراه والدین و کادر درمانی مجبور می شوند ، کودکانی که در مطب دندانپزشکی همکاری نمی کنند را به اجبار ، محکم روی صندلی ثابت نگه دارند با انجام این کار ، کودک همواره خاطره تلخی از مراجعه به دندانپزشک پیدا خواهد کرد.
در دهه 1900میلادی یک دندانپزشک آمریکایی توانست با بیهوش کردن کودکان ، نسبت به معالجه بدون استرس دندان آنها اقدام کند . در حالت بیهوشی ، دندانپزشک می تواند با تمرکز و آرامش نسبت به معالجه دندان ها اقدام کند .
البته انجام بیهوشی برای انجام درمان های دندانپزشکی مورد تائید همه دندانپزشکان نیست . شما برای اطلاع از نظر دندانپزشک و مشورت با گروه دندانپزشکی معتبر و حرفه ای می توانید با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی پرهام نسبت به انتخاب روش و مشورت با پزشکان این مجموعه اقدام کنید.
• استفاده از داروهای آرام بخش که به صورت خوراکی تجویز می شود .
برای انجام این کار پزشک متخصص با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف از جمله سن ، وزن و روحیات کودک نسبت به تعیین مقدار داروی خوراکی برای کودک تصمیم گیری می کند و باید دارویی را برای کودک در نظر بگیرد که دارای کمترین عوارض باشد .
• طریقه برخورد با کودک قبل از مراجعه به مطب دانپزشکی
از چندین ساعت قبل از مراجعه به مطب داندانپزشکی بهتر است کودک غذایی استفاده نکند زیرا اگر معده کودک مملو از غذا باشد علاوه بر آنکه باعث کاهش تاثیر داروهای آرام بخش می شود ، امکان ایجاد حالت تهوع نیز برای او وجود خواهد داشت .
• توصیه هایی برای والدین
o هیچ وقت در کنار کودک از خاطرات دردناک و بد دندانپزشکی خود صحبت نکنید .
o بهتر است کودک چندین ساعت قبل از مراجعه به دانپزشک غذای سبکی بخورد و خواب کافی داشته باشد.
o سعی کنید از کلماتی مانند آمپول ، درد داشتن ، خون ، سوزن و....که همگی باعث بروز ترس و اضطراب در کودک می شود ، جدا خودداری کنید .همکاری نکردن کودک در مطب دندانپزشکی -http://parhamdentistry.ir