ارده کنجد یکی از مواد خوراکی کاملا طبیعی و بسیار لذیذ است که فواید خارق العاده ای برای سلامتی دارد. از جمله اصلی ترین فواید این محصول خوراکی خوشمزه تسکین درد و تقویت قوای جنسی است که پزشکان بسیاری به جاری هزاران داروی شیمیایی مصرف آن را به بیماران خود توصیه می کنند. با ما همراه باشید تا در ادامه با ارده کنجد و ویژگی های منحصر به فرد آن آشنا شویم.
ارده کنجد چیست؟
ارده کنجد در بسیاری از مناطق دنیا به عنوان یک دسر مقوی و خوشمزه مصرف می شود اما در کشور ما بیشتر بیشتر مصرف آن به عنوان صبحانه رایج است. برای ساخت ارده کنجد می توان به سبک های مختلفی عمل کرد. برای مثال می توان دانه های کنجد را در آب قرار داده تا خیس بخورند. بعد از مدتی خیس خوردن پوست قهوه ای یا سیاه آن به راحتی از دانه جدا می شود. بعد از جدا کردن پوست کنجد ها آن ها با آسیاب له می کنند تا حالت خمیری پیدا کند. به این خمیر به وجود آمده ارده می گویند. از آنجا که کنجد دارای روغن داخلی بسیاری است، له کردن آن باعث می شود روغن داخلی آن بیرون آمده و خمیر حالت روغنی پیدا کند. ارده کنجد هیچ گونه افزودنی مانند شکر نیاز ندارد به همین دلیل یکی از طبیعی ترین و سالم ترین مواد خوراکی به شمار می رود. در مناطق بسیاری دانه های کنجد را قبل از کوبیدن تفت می دهند. شاید برایتان جالب باشد که ارده از حلوا نیز خواص بیشتری دارد زیرا در روغن کنجد تنها چربی ها و ویتامین ها وجود داشته و افزودنی های دیگر نیز که ممکن است چندان برای بدن مفید نباشند در روغن وجود دارد. اما ارده کنجد کاملا طبیعی بوده و تمام مواد مغذی موجود در کنجد را دارد. ارده کنجد را می توان به همراه شیره انگور، عسل و یا شیره خرما به عنوان صبحانه یا عصرانه میل کرد و یا از آن در تهیه انواع دسرها و شیرینی ها استفاده کرد. در حال حاضر حدود ۲ میلیون تن کنجد در جهان کشت و به بهره برداری می رسد که بیشترین مقدار آن برای تولید روغن کنجد مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص ارده کنجد و عسل
ارده و عسل از نظر طبع، گرم هستند. لذا خوردن صبحانه شامل ارده کنجد و عسل در روزهای سرد زمستان باعث افزایش انرژی بدن شده و گرمای بیشتری در بدن ایجاد می کند.
ارده کنجد و عسل تا حد زیادی بر کارایی روده و معده تاثیر گذاشته و برای افرادی که دچار یبوست های مداوم و شدید هستند می تواند تا حد زیادی مفید باشد.
از آنجا که روغن خارج شده از دانه های کنجد هنگام کوبیده شدن، از نوع روغن های اشباع نشده است و میزان کلسترول بسیار پایینی دارد، لذا می توان از ارده کنجد و عسل طبیعی برای رژیم های غذایی نیز استفاده کرد که در عین حال که مواد مورد نیاز بدن را تامین می کند، چاق کننده نیز نمی باشد. البته خوردن مدام مواد بالا برای افراد کم تحرک به دلیل داشتن کالری می تواند کمی چاق کننده نیز باشد.
ترکیب ارده و عسل یا ارده به تنهایی می تواند تا حد زیادی بر کارایی مغز و تقویت حافظه تاثیر مثبت بگذارد. بسیاری از متخصصان تغذیه خوردن ارده در وعده صبحانه به کودکان توصیه می کنند تا باعث افزایش کارایی ذهن در مدرسه شود.
از آنجا که ارده سرشار از کلسیم است مصرف آن می تواند تا حد زیادی از بروز یا کاهش سرعت روند بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان، آرتروز و رماتیسم و بیماری های مفصلی جلوگیری می کند.
ترکیب ارده کنجد و عسل می تواند تا حد زیادی به درمان و پیشگیری کم خونی کمک کرده و موثر واقع شود. لذا مصرف مداوم آن به بانوان توصیه می شود.
مواد موجود در ارده و عسل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بیماری های مختلف جلوگیری می کند.
روغن طبیعی موجود در ارده کنجد تا حد بسیار زیادی کلسترول خون را کاهش می دهد.
بسیاری از پزشکان مصرف ارده کنجد را به بانوان برای درمان بیماری های رحم و زنان پیشنهاد می کنند.
از دیگر خواص ارده کنجد و عسل می توان کمک به بهداشت و استحکام دندان ها اشاره کرد. مصرف ارده کنجد در دوران کودکی کمک می کند دندان های سالم و محکم اصلی بعد از دندان های شیری رشد کند.
مصرف به اندازه و مناسب ارده کنجد می تواند به بیماران قلبی و عروقی نیز کمک کند.
از دیگر ویژگی ها و خواص جادویی ارده کنجد و عسل می توان به درمان اختلالات جنسی و تقویت قوای جسمانی اشاره کرد.
ارده کنجد و عسل می تواند به عنوان یک مسکن قوی عمل کند و هنگام درد برای بیمارانی که به هر دلیل نمی توانند از مسکن های شیمیایی و دارویی استفاده کنند بسیار مناسب و موثر است.
مواد مغذی موجود در ارده کنجد و عسل می تواند بر آنزیم های کبد تاثیر گذاشته و اختلالات کبد را تا حدی برطرف کند.
ترکیب جادویی ارده و عسل بر کلیه نیز تاثیر مثبت گذاشته و به روند درمان بیماری های کلیوی نیز کمک بسزایی می کند.
ارده کنجد و عسل را می توانید به صورت خوراکی و یا موضعی برای درمان دمل ها و ورم های سفت داخلی استفاده کنید. ترکیب این دو ماده می تواند بیشتر از هر پماد دیگری دمل را برطرف و پوست را نرم کند.
پزشکان بسیاری مصرف ارده کنجد و عسل را برای پیشگیری از انواع سرطان ها توصیه می کنند. آنتی اکسیدان های موجود در هر دو ماده غذایی عسل و ارده باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز بیماری های مختلف از جمله سرطان پیشگیری می کند.
مصرف ارده کنجد و عسل می تواند یک صبحانه مفید و مقوی برای افرادی باشد که فشار خون بالایی دارند. این ترکیب جادویی می تواند در کاهش فشار خون نیز موثر باشد.ارده کنجد و عسل با داشتن مواد مغذی برای پوست و مو می تواند از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث جوان سازی و شفاف سازی پوست نیز می شود.مصرف ارده و عسل به افرادی تنبل و کم تحرکی که مدام در کرختی و سستی به سر می بردند نیز می تواند بسیار مفید و انرژی بخش باشد!
ارده کنجد چیست؟
ارده کنجد در بسیاری از مناطق دنیا به عنوان یک دسر مقوی و خوشمزه مصرف می شود اما در کشور ما بیشتر بیشتر مصرف آن به عنوان صبحانه رایج است. برای ساخت ارده کنجد می توان به سبک های مختلفی عمل کرد. برای مثال می توان دانه های کنجد را در آب قرار داده تا خیس بخورند. بعد از مدتی خیس خوردن پوست قهوه ای یا سیاه آن به راحتی از دانه جدا می شود. بعد از جدا کردن پوست کنجد ها آن ها با آسیاب له می کنند تا حالت خمیری پیدا کند. به این خمیر به وجود آمده ارده می گویند. از آنجا که کنجد دارای روغن داخلی بسیاری است، له کردن آن باعث می شود روغن داخلی آن بیرون آمده و خمیر حالت روغنی پیدا کند. ارده کنجد هیچ گونه افزودنی مانند شکر نیاز ندارد به همین دلیل یکی از طبیعی ترین و سالم ترین مواد خوراکی به شمار می رود. در مناطق بسیاری دانه های کنجد را قبل از کوبیدن تفت می دهند. شاید برایتان جالب باشد که ارده از حلوا نیز خواص بیشتری دارد زیرا در روغن کنجد تنها چربی ها و ویتامین ها وجود داشته و افزودنی های دیگر نیز که ممکن است چندان برای بدن مفید نباشند در روغن وجود دارد. اما ارده کنجد کاملا طبیعی بوده و تمام مواد مغذی موجود در کنجد را دارد. ارده کنجد را می توان به همراه شیره انگور، عسل و یا شیره خرما به عنوان صبحانه یا عصرانه میل کرد و یا از آن در تهیه انواع دسرها و شیرینی ها استفاده کرد. در حال حاضر حدود ۲ میلیون تن کنجد در جهان کشت و به بهره برداری می رسد که بیشترین مقدار آن برای تولید روغن کنجد مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص ارده کنجد و عسل
ارده و عسل از نظر طبع، گرم هستند. لذا خوردن صبحانه شامل ارده کنجد و عسل در روزهای سرد زمستان باعث افزایش انرژی بدن شده و گرمای بیشتری در بدن ایجاد می کند.
ارده کنجد و عسل تا حد زیادی بر کارایی روده و معده تاثیر گذاشته و برای افرادی که دچار یبوست های مداوم و شدید هستند می تواند تا حد زیادی مفید باشد.
از آنجا که روغن خارج شده از دانه های کنجد هنگام کوبیده شدن، از نوع روغن های اشباع نشده است و میزان کلسترول بسیار پایینی دارد، لذا می توان از ارده کنجد و عسل طبیعی برای رژیم های غذایی نیز استفاده کرد که در عین حال که مواد مورد نیاز بدن را تامین می کند، چاق کننده نیز نمی باشد. البته خوردن مدام مواد بالا برای افراد کم تحرک به دلیل داشتن کالری می تواند کمی چاق کننده نیز باشد.
ترکیب ارده و عسل یا ارده به تنهایی می تواند تا حد زیادی بر کارایی مغز و تقویت حافظه تاثیر مثبت بگذارد. بسیاری از متخصصان تغذیه خوردن ارده در وعده صبحانه به کودکان توصیه می کنند تا باعث افزایش کارایی ذهن در مدرسه شود.
از آنجا که ارده سرشار از کلسیم است مصرف آن می تواند تا حد زیادی از بروز یا کاهش سرعت روند بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان، آرتروز و رماتیسم و بیماری های مفصلی جلوگیری می کند.
ترکیب ارده کنجد و عسل می تواند تا حد زیادی به درمان و پیشگیری کم خونی کمک کرده و موثر واقع شود. لذا مصرف مداوم آن به بانوان توصیه می شود.
مواد موجود در ارده و عسل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بیماری های مختلف جلوگیری می کند.
روغن طبیعی موجود در ارده کنجد تا حد بسیار زیادی کلسترول خون را کاهش می دهد.
بسیاری از پزشکان مصرف ارده کنجد را به بانوان برای درمان بیماری های رحم و زنان پیشنهاد می کنند.
از دیگر خواص ارده کنجد و عسل می توان کمک به بهداشت و استحکام دندان ها اشاره کرد. مصرف ارده کنجد در دوران کودکی کمک می کند دندان های سالم و محکم اصلی بعد از دندان های شیری رشد کند.
مصرف به اندازه و مناسب ارده کنجد می تواند به بیماران قلبی و عروقی نیز کمک کند.
از دیگر ویژگی ها و خواص جادویی ارده کنجد و عسل می توان به درمان اختلالات جنسی و تقویت قوای جسمانی اشاره کرد.
ارده کنجد و عسل می تواند به عنوان یک مسکن قوی عمل کند و هنگام درد برای بیمارانی که به هر دلیل نمی توانند از مسکن های شیمیایی و دارویی استفاده کنند بسیار مناسب و موثر است.
مواد مغذی موجود در ارده کنجد و عسل می تواند بر آنزیم های کبد تاثیر گذاشته و اختلالات کبد را تا حدی برطرف کند.
ترکیب جادویی ارده و عسل بر کلیه نیز تاثیر مثبت گذاشته و به روند درمان بیماری های کلیوی نیز کمک بسزایی می کند.
ارده کنجد و عسل را می توانید به صورت خوراکی و یا موضعی برای درمان دمل ها و ورم های سفت داخلی استفاده کنید. ترکیب این دو ماده می تواند بیشتر از هر پماد دیگری دمل را برطرف و پوست را نرم کند.
پزشکان بسیاری مصرف ارده کنجد و عسل را برای پیشگیری از انواع سرطان ها توصیه می کنند. آنتی اکسیدان های موجود در هر دو ماده غذایی عسل و ارده باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز بیماری های مختلف از جمله سرطان پیشگیری می کند.
مصرف ارده کنجد و عسل می تواند یک صبحانه مفید و مقوی برای افرادی باشد که فشار خون بالایی دارند. این ترکیب جادویی می تواند در کاهش فشار خون نیز موثر باشد.ارده کنجد و عسل با داشتن مواد مغذی برای پوست و مو می تواند از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث جوان سازی و شفاف سازی پوست نیز می شود.مصرف ارده و عسل به افرادی تنبل و کم تحرکی که مدام در کرختی و سستی به سر می بردند نیز می تواند بسیار مفید و انرژی بخش باشد!